Május 20-án jöjjön el a kamarai választásra, a következő sorokban pedig olvassa el a NAK Fejér megyei tevékenységének rövidített összefoglalóját!
Tavaly a gazdák 75 %-ának, azaz 4320 gazdálkodónak nyújtottunk be egységes kérelmet. A családi gazdaságok nyilvántartásával kapcsolatos hatósági feladataink kapcsán 6042 db ügyintézést végeztünk el. A Magyarok Kenyere programban közreműködve 24 930 kg búza adományt gyűjtöttünk a rászorulóknak. 2018 óta 42 talajgenerátort üzemeltetünk, hogy a jégkármérséklő rendszerrel megvédjük a termést és a lakosság vagyontárgyait.
Az elmúlt időszakban számos fórumot szerveztünk, különös figyelmet szentelve a támogatásokra és a jogszabályváltozásokra. A megyeszékhelyen szinte minden évben tartottunk vásárt, ahol termelők állíthatták ki portékáikat. Arra törekszünk, hogy megismertessük és megszerettessük a lakossággal a helyi gazdaságok által megtermelt és előállított finomságokat.
2019-ben elindítottuk a Gazda leszek! pályaorientációs programot, hogy a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára vonzóbbá tegyük az agráriumot. A szektorban tapasztalható munkaerőhiány hosszútávú és minőségi pótlását kívánjuk ezzel elősegíteni.
Úgy gondolom, hogy a 2023-2027 közötti KAP Stratégiai Terv egyedülálló lehetőséget jelent a hazai agrár vállalkozások számára, hogy megvalósítsák fejlesztési elképzeléseiket. Ebben természetesen a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara – NAK is segítséget fog nyújtani. Falugazdászaink tehát felkészülten állnak majd minden gazdálkodó rendelkezésére, hogy a lehető legjobb döntéseket hozzák meg a támogatások igénylésekor.

Varga Imre István
megyei elnök

Fejér megyei szervezet

E:  varga.imre.istvan@nak.hu

W: www.nak.hu