Projekt azonosító száma: TOP-2.1.3-15-FE1-2016-00009

 

Tájékoztató a községben megkezdődött – az Európai Unió Európai Regionális és Fejlesztési Alapok támogatásával megvalósuló – fejlesztésről

 

A kedvezményezett neve: Igar Község Önkormányzata

A projekt címe: Igar Község vízrendezése

A szerződött támogatás összege: 87 692 600 Ft.

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A csapadékvíz elvezetése Igar község életében jelentős, talán az egyik legjelentősebb, amely évről évre ismétlődő megoldandó gondot jelent. A település egyes részeit hol itt, hol ott, bizonyos területeket évről-évre elönti a külvízgyűjtők irányából érkező nagy mennyiségű hordalékos víz.

A fejlesztés indokoltságát az adja, hogy az Igar község központjában lévő, a vízkárelhárítást szolgáló medrek és műtárgyak vagy nincsenek kiépítve, vagy a meglévők nincsenek kellő kapacitásra, állékonyságra kiépítve.

 

Ezen problémák megoldására nyújt lehetőséget a pályázati támogatás.

 

A fejlesztéssel megvalósítható a víz,- és hordalék visszatartás, csökkenthető a lakóházak irányában eddig kialakult elöntés veszélye. A műszaki kialakítással javulnak a vízkárelhárítás feltételei, javul a művek fenntarthatósága, élhetőbbé válik a település egésze.

Megvalósulhat egy olyan összefüggő hálózat, amely övárok – hordalékfogó – megfelelő kapacitású vízlevezető – befogadó láncolatot alkot.

 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.12.31.

Projekt azonosító száma:TOP-2.1.3-15-FE1-2016-00009